Ingegerds Klissakaka

Min kusin Ingegerd bjöd ofta på denna kaka när vi var på besök men det tog lång tid innan hon ville dela med sig av receptet på den.

Kaka:

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 hg smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda smör och mjölk i en bringare. Sikta ner och blanda de torra ingredienserna i en skål. Alternera torra ingredienser och mjölk ner i äggsmeten.

Häll i en smord långpanna och baka i 175C grader ca 20 minuter

Sås:

  • 100 g smält smör
  • 4 msk socker
  • 6 tsk kakao
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl mjölk

Blanda allt i en kastrull och värm tills det smält och blivit slätt och krämigt. Får ej koka!!

Bred såsen över kakan och täck med kokosflingor. Skär i rutor.

Advertisements